Startup in een Corporate – Doen !

Startup in een Corporate – Doen !

In de tijd van digitale transformatie is innoveren belangrijker dan ooit. Disruptieve technologieën maken nieuwe business modellen mogelijk en gooien bestaande business modellen omver. Startup bedrijven zijn vaak de drijvende kracht achter dit soort veranderingen.

Grote bedrijven zijn zich daar terdege van bewust en hebben dan ook allemaal innovatie afdelingen die vaak groeien in omvang en budget. Tegelijkertijd zien we dat de time to market en de kosten veel hoger liggen dan gewenst. Als NetCare hebben we ervaring met zowel startup bedrijven als innovatie in Corporate omgevingen.

Goede ideeën zijn zeker niet voorbehouden aan personen die ’s avonds dromen over succes en rijkdom. Meestal zijn ze juist bedacht bij grote bedrijven met veel denk en executie kracht en een degelijk besef van de frictie tussen enthousiasme en haalbaarheid.

We hebben een concept ontwikkeld dat bedrijven in staat stelt om compleet nieuwe producten en diensten in te voeren tegen een fractie van de kosten. Die zitten namelijk vaak in de noodzaak hun bestaande IT landschap aan te passen. Tegelijkertijd is de time to market hiermee veel korter en kan de business experimenteren met meerdere proposities, producten en diensten. Niet alle ideeën slagen, dat geldt ook voor start-ups, zelfs niet eens alle goede ideeën halen de eindstreep.

Met ons model, kunnen de risico’s worden beperkt en de innovatiekracht worden verhoogd. Om succesvol samen te werken hebben we aan de klantzijde een productowner nodig. Samen denken we het business proces uit, documenteren het en zorgen dat het aansluit op de kanalen en website van de klant. We maken gebruik van standaard software die we aan kunnen passen. Hiermee zorgen we dat het goed aansluit bij het nieuwe product of dienst. We houden dus in de gaten dat we zoveel mogelijk standaard houden en integratie minimaliseren.

Onderstaand diagram toont hoe innovatie vorm kan worden gegeven in een organisatie. Dit diagram is gebaseerd op het concept van growth hacking.

Growth hacking

Een nieuw business initiatief is voor iedere organisatie spannend en zit vol met vragen. Gaat het wel werken, krijgen we genoeg klanten, kunnen we er geld aan verdienen of voegt het werkelijk iets toe aan onze strategie ? Allemaal vragen die beantwoord zullen moeten worden en dat kan maar op 1 manier, door het te doen.

Soms gaat het bij nieuwe initiatieven niet zozeer over een nieuwe product of dienst. Het kan ook om nieuwe proposities gaan, die cross selling of klant loyaliteit nastreven. Ook dit soort initiatieven kunnen forse impact hebben op bestaande IT systemen en kan dan beter in een kleiner systeem uitgetest worden of het aanslaat bij klanten. Hoe goed een idee ook lijkt, het moet altijd bewezen worden in een markt met echte klanten.

Meer weten over ons Startup in een corporate concept ? Neem dan contact op

 

NetCare kan innovatie afdelingen ook helpen met

  • Advies
  • MVP (Minimal Viable Product) ontwikkeling of prototypes
  • Proof of Concepts
  • Ondersteuning tijdens de operatie