NetCare logo

Werken als Freelancer

 

Samenwerken met NetCare kan op verschillende manieren. De meest gangbare is als ICT freelancer. Feitelijk bestaat de term freelancer niet voor de officiële instanties en wordt in dit kader gesproken over de term Z.Z.P.-er: Zelfstandige Zonder Personeel.


Om te kunnen werken als Z.Z.P.-er via NetCare dient u te voldoen aan de volgende criteria:

 

 • Inschrijving in de Kamer van Koophandel  
 • BTW-plichtig  

Vanaf de invoering zgn Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie ) zijn we verplicht te werken met model overeenkomsten. Ook al word er niet gehandhaafd tot 2018..

Overweegt u te gaan starten als Freelancer of Z.Z.P.-er ?

Wanneer u nog in loondienst bent en nog geen eigen bedrijf heeft, maar het wel aanlokkelijk is om te gaan freelancen bieden wij u de mogelijkheid om al ingezet te worden op opdrachten. U krijgt dan een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het project (TAO). U heeft dan de gelegenheid om in die periode alle noodzakelijke voorwaarden voor het eigen bedrijf op te zetten en u toch al in "onze" wereld te begeven. U krijgt loon uitbetaald per gewerkt uur en NetCare zorgt voor de afdracht van premies werknemersverzekeringen, volksverzekeringen en loonheffing.


Brochure "Starten als Freelancer"

Speciaal voor startende freelancers / Z.Z.P.-ers heeft NetCare een brochure ontwikkeld waarin wordt aangegeven wat de te ondernemen stappen zijn. Voor meer informatie verwijzen wij ook naar www.belastingdienst.nl en www.kvk.nl

Download hier de brochure “Starten als Freelancer”.

Wat is een goed uurtarief als freelancer ?

Hier is geen eenduidig antwoord op. Hoe lager een tarief, hoe aantrekkelijker u uiteraard  bent voor een opdrachtgever. Tegelijk bent u daar zelf vaak minder bij gebaat. De factoren die van invloed zijn op het tarief: 

 •    Schaarste van de gevraagde expertise
 •    Kennis en relevante ervaring
 •    Duur van het project
 •    Fulltime/Parttime inzet
 •    Aantrekkelijkheid van de opdracht

In een aantal gevallen geven we een indicatie van het uurtarief af. In alle andere gevallen geldt dat u dit gerust met ons kunt bespreken. Wel is het van belang dat het tarief is vastgelegd voordat u wordt aangeboden bij een opdrachtgever. Wij kunnen het tarief niet meer aanpassen tijdens een traject. Ook staan onze marges vast en bieden geen ruimte voor heronderhandeling.

Bent u al Freelancer of maakt u binnenkort deze stap ?

Schrijf u dan vandaag nog in via ons kandidaten portaal en wij zorgen voor uw nieuwe opdracht

Bent u al ingeschreven ? Controleer en pas uw gegevens aan zodat we u snel aan een nieuwe opdracht kunnen helpen.

NetCare B.V.
Geldropseweg 8b
5731 SG Mierlo
Tel 0492-430100
Contact

Contact Personen:
  Robin Conjour
   Gerard Kanters
    Christina vd Kamp
     Gino F. Cras