Cv-Tips

Maak een goed en onderscheidend CV.

Het is de eerste indruk en uw visitekaartje voor een nieuwe opdracht of baan. Zorg dus dat u gevonden, bekeken en geselecteerd wordt. We hebben een aantal adviezen die ons beide helpen.

1) Begin met personalia, vermeldt duidelijk uw naam, email, telefoonnummer en andere belangrijke gegevens zoals geboortedatum, adresgegevens en of uw een man of vrouw bent. Op die manier kunnen geautomatiseerde systemen zoals wij en anderen die gebruiken uw gegevens correct registreren

 

2) Neem de tijd voor het maken van een goed CV, het is je visitekaartje en de manier om gevonden en geselecteerd te worden door NetCare en onze opdrachtgevers

3) Vermeld enkel waarheden, als een opdrachtgever onjuistheden vind is de kans klein dat je verder gaat in de procedure.

4) Laat de benodigde en gewenste ICT kennis/ervaring duidelijk naar voren komen

5) Schrijf niet in de derde persoon, wij en onze opdrachtgevers weten toch wel dat je het zelf hebt geschreven

6) Maak een chronologisch CV waarbij wordt gestart met de laatste baan/ opleiding/ kennis of ervaring

7) Vermeld een kennismatrix in de CV waaraan te zien is hoeveel jaar ervaring er op een gebied is en wanneer je er op het laatst mee hebt gewerkt.

8) Ga dieper op opdrachten in waar je trots op bent en welke overeen komen met de gevraagde kwaliteiten. Vermeld hierbij:

* Omvang van project/opdracht in termen van geld

* Duur van het project waar je succes mee had.

* Je rol binnen het project (projectleider, uitvoerend medewerker, adviseur/ consultant)

* Gebruikte kennis, software, hardware tijdens het project

* Omvang van het team welke aan het project heeft gewerkt

* Wat er gerealiseerd is of welk probleem er hierdoor is opgelost

* Hoeveel invloed het project heeft gehad en bij hoerveel mensen/afdelingen

9) Maak je CV in Word of PDF, zorg voor zowel een Nederlandse- als ook bij voorkeur een Engelse versie

10) Let op spelling en grammatica. Gebruik de spellingscontrole en lees je CV zorgvuldig door. Laat het vervolgens controleren door een 2e persoon.

11) Houd je CV zakelijk en bondig en beperk je tot maximaal 5 pagina`s

12) Neem voorin een notitie op waarin je jezelf kort beschrijft en wat zowel je harde kwaliteiten zijn als je manier en stijl van werken. Doe dat zelf . We zien veel CV’s waarin een dergelijk dat door een ander is geschreven of in ieder geval die indruk moet wekken. Dat komt niet betrouwbaar over. Je mag best zelf schrijven hoe goed je bent, als het maar klopt.

13) Vermeld referenties

Mocht je nog vragen hebben of een opinie willen over je CV, email onze recruiters en we zullen je advies geven. Een goed en relevant CV is essentieel voor een succesvolle carrière. Maar zeker voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten of een vaste baan.

Registreer je vandaag nog op ons kandidaten portaal.