NetCare logo

Kernkwaliteiten bewust leren inzetten in teamverband

Kernkwaliteiten bewust leren inzetten in teamverband

Volgens Daniël Ofman zijn kernkwaliteiten iemands specifieke sterktes. Ze maken je tot wie je bent. Het zijn die positieve punten die een ander het eerst over je zal zeggen als er naar gevraagd wordt.

Een kwaliteit wordt een zwak punt ( valkuil) als je erin doorschiet. Als je bijvoorbeeld doorschiet in de kwaliteit ‘zelfverzekerdheid’dan word je arrogant. We noemen dat ‘teveel van het goede’.  

Als een ander doorschiet in een bepaalde kwaliteit dan kan dat bij jou irritatie ( allergie)  oproepen. Zo’n allergie heeft vaak te maken met een kwaliteit van jezelf. Als jouw kwaliteit bescheidenheid is dan kun je je behoorlijk irriteren aan mensen die zichzelf de hele tijd op de borst kloppen.

Het mooie hiervan is dat juist die eigenschap ‘bescheidenheid’ de uitdaging is voor degene die is doorgeslagen in zijn kwaliteit zelfverzekerdheid en arrogant is geworden. En vice versa, als iemand is doorgeslagen in zijn kernkwaliteit bescheidenheid en zichzelf wellicht te zeer wegcijfert is de zelfverzekerdheid achter de arrogantie de uitdaging.   

Een mooie manier om je sterke en zwakke kanten helder te krijgen is om je kernkwaliteiten in kaart te brengen door middel van het kernkwadrant:

Kernkwaliteit > Valkuil  > Allergie  > Uitdaging     

Je kunt bij verschillende kwadranten 'instappen':

Begin met het inventariseren van je sterke punten en werk deze uit via de valkuil, de uitdaging en de allergie, zoals in het voorbeeld.

Begin met je uitdagingen, redeneer terug naar je valkuil en herken de kwaliteit die erachter zit. Een mooie methode om te gebruiken als voorbereiding op een functioneringsgesprek  ?

Vraag vrienden, familie of collega´s naar je valkuilen. Ze weten er vast wel een aantal op te noemen. Werk terug van valkuil naar kwaliteit en ontdek vervolgens jouw uitdagingen en allergieën.

Stoor je je mateloos aan die collega? Kijk ook eens naar de kwaliteit die erachter zit en wat je ervan kunt leren. Daarmee kun je ook een uitdaging, valkuil en kwaliteit bij jezelf ontdekken. Het is een aanrader om eens samen met je collega´s kernkwadranten op te stellen en openlijk allergieën te bespreken. Zo kun je de samenwerking verbeteren.

Hierbij een oefening om voor jezelf helder te krijgen hoe jouw kernkwadrant eruit ziet. Het is een leuke oefening om te doen. Veel plezier!

 

Christina vd Kamp

Christina vd Kamp

Financiëel manager; Vertrouwenspersoon
Functie omschrijving

Onder andere verantwoordelijk voor een betrouwbare, volledige en tijdige vastlegging en presentatie van de bedrijfsadministratie.