NetCare logo

Op zoek naar een Enterprise Search Engine ?

Op zoek naar een Enterprise Search Engine ?

Het zoeken naar informatie in een bedrijf is een stuk moeilijker dan op internet. Hoe komt dat eigenlijk ? 

Op internet is heel veel informatie publiekelijk toegankelijk en dus ook voor zoekmachines zoals Google. In een bedrijf is dat vaak niet het geval, alles wat interessant is, is alleen toegankelijk voor personen die deze informatie nodig hebben. De publiek toegankelijke informatie helpt dus vaak niet in het beter uitvoeren van jouw werk.

Nu heeft ook Google zich al jaren geleden gericht op de zakelijke markt en heeft een box gemaakt die automatisch gaat zoeken. Kopen, in een rack schroeven en aanzetten en het ding gaat aan de slag. Maar die vindt dus helaas alleen de informatie die voor iedereen toegankelijk is en dat is dus vaak niet wat je zoekt. 

NetCare heeft nu een Enterprise Search Engine ontwikkeld die wel informatie teruggeeft waar je toegang toe hebt en niet waar dat niet het geval is. 

Hoe werkt dat dan ?

We koppelen bestaande bestandsystemen met webdav en LDAP aan ons Private Business Network MyVox. Vervolgens wordt alles, dus inclusief bestanden geindexeerd door onze zoekmachine, die gebaseerd is op de open source software SOLR. Ook de inhoud van office documenten als word, excel, pdf, text etc.. 

Als je vervolgens gaat zoeken, "weet" de zoekmachine tot welke informatie jij toegang hebt op basis van je lidmaatschap persoonlijke rechten en die van je groepen en natuurlijk ook de publieke informatie waar iedereen bij kan. Ga je zoeken krijg je alle resultaten terug waar je ook daadwerkelijk toegang tot hebt. En dat in een oogwenk. 

Nieuw toegevoegde informatie wordt onmiddelijk opgenomen in de index en is dus direct te doorzoeken. Geen lid meer van een groep, ook direct geen toegang meer tot de zoek resultaten. En het werkt in elke omgeving, Microsoft Windows, Linux, Mobile of Apple.

Deze oplossing is bijzonder schaalbaar. Met standaard hardware is dit makkelijk op te schalen tot honderdduizenden documenten, berichten, blogs, videos et...  Dit is verder uitbreidbaar tot elk gewenste omvang.

Overige features:

- Zoekresultaten op relevantie

- Zoeken met synoniemen

- Beinvloeden zoekresultaten op basis van title, omschrijving, tags of tijd

- Behoud van indeling in categorien (blogs, bestanden,videos,etc..)

Meer weten over Enterprise Search Engines of de toepassing van MyVox. Neem contact op middels ons contact formulier of één van de contactpersonen in de zijbalk. 

Gerard Kanters

Gerard Kanters

Directeur van NetCare
Functie omschrijving

Als ondernemer werk ik met een bijzonder goed team van ontwikkelaars om nieuwe produkten te ontwikkelen en projecten uit te voeren. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken.

Mijn achtergrond...