NetCare logo

Wilt u nog een mobiele app ?

  Gerard Kanters
  Door Gerard Kanters
  Wilt u nog een mobiele app ?

  De wereld gaat mobiel, of is dat eigenlijk grotendeels al gegaan. Maar de toepassings mogelijkheden van mobiele apparaten is nog lang niet ten einde. In de toekomst zal uw mobiel röntgenscan kunnen maken en deze naar uw arts sturen, het zal 3D visualisaties mogelijk maken en uw laptop volledig vervangen, met wat externe hulpmiddelen.

  De vraag is hoe de weg zich zou moeten vervolgen van de applicaties die dit alles mogelijk gaan maken ?

  De leveranciers van mobiele apparaten proberen ontwikkelaars te overtuigen gebruik te maken van hun ontwikkeltools en "stores" om simpelweg meer van apparaten te verkopen. Dat model is behoorlijk succesvol, maar wellicht toch niet helemaal de juiste manier.

  Waar HTML5 de doodnagel is aan flash (video), zou het dit eveneens kunnen zijn aan mobiele apps. Voorlopig nog niet, zolang de leveranciers met nieuwe proprietary technologie ontwikkelaars aan zich kunnen binden. Maar vroeg of laat zullen ze toe geven aan de marktdruk en hun platform open stellen voor onafhankelijke technologie. De strijd zal zich dan meer concentreren op prijs en kwaliteit en daarmee de dominantie van momenteel grote marktparitijen enorm verkleinen. 

  Wat kunt u daar nu al mee als bedrijf, dat zich modern en open op wilt stellen naar haar klanten ? Ga alvast een beetje mee met deze richting. Ontwikkel geen native apps meer, tenzij strict noodzakelijk voor de vereiste functionaliteit. Ga op zijn minst voor een hybride app (functies die specifiek zijn voor het apparaat zijn ingebouwd, andere generiek op basis van het bestaande website ontwerp). Hierdoor hoeft u niet specifiek voor ieder platform apart een app te bouwen. Wij hebben hier ervaring in en kunnen u helpen te besparen op zowel de ontwikkeling van de app als door hergebruik van reeds ontwikkelde functionaliteit in MyVox. U slaat dan twee vliegen in één klap.

  Er is ontzettend veel mogelijk, wat u wellicht niet weet en omdat leveranciers u proberen te overtuigen om toch nog een Android of IOS dedicated app te laten bouwen. 

  Laat u goed adviseren en bouw mee aan open en apparaat onafhankelijke websites, bijvoorbeeld met MyVox. 

  We hebben bij NetCare al diverse hybrid apps ontworpen. Toegegeven, ook wij zijn nooit klaar zolang de markt zich blijft ontwikkelen, maar we garanderen dat we voorop blijven lopen als het gaat om het toepassen van apparaat onafhankelijke en gebruiks vriendelijke applicaties.

  Gerard Kanters

  Gerard Kanters

  Directeur van NetCare
  Functie omschrijving

  Ontzettend leuke job, waar alle aspecten van het bedrijf aandacht moeten krijgen. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over ICT en de mogelijkheden die het biedt om alle aspecten van de maatschappij te...