NetCare logo

Waarom Centillien.com ?

Waarom Centillien.com ?

Vorige maand is Centillien live gegaan, een nieuw social network met als doelgroep bedrijven. Bedrijven hebben andere behoeftes als het gaat om social networks dan prive personen of professionals. Bedrijven en organisaties zijn publiek, ze willen uiting geven aan hun producten en diensten en vertellen over hun resultaten. Ook willen ze centraal staan en onderling netwerken en kennis uitwisselen.

Die behoeftes hebben dan ook centraal gestaan bij het opzetten van Centillien. Alle functionaliteit is gericht om daarin te voorzien. Bezoekers uit heel de wereld kunnen alle informatie die bedrijven publiek maken zien

Hiermee geeft NetCare concreet inhoud aan de visie die we hebben.

 
De profielen bieden heel veel mogelijkheid om de content dynamisch te maken en te integreren met andere social media zodat de inhoud bijgewerkt wordt als elders blogs of tweets of filmpjes worden geplaatst. De groepen zijn er om kennis te delen en onderlinge contacten te leggen, maar dat kan ook direct door bedrijven uit te nodigen in je persoonlijke netwerk

NetCare werd namelijk regelmatig benaderd door kleine bedrijven en freelancers met de vraag of we een website voor hen konden bouwen, of als ze al een website hadden hoe ze meer verkeer daar naar toe konden krijgen. Dat laatste is steeds moeilijker en vergt zowel veel dynamische inhoud als unieke content en veel kennis van SEO. Dat is voor de meeste kleine bedrijven een dagtaak en uitbesteden is te duur. Centillien neemt een groot deel van die taken over, maar ook hier geld dat hoe actiever een bedrijf is hoe beter het gevonden wordt en hoe beter de uitstraling is naar de buitenwereld.

In deze korte periode hebben al meer dan 1700 bedrijven uit heel de wereld zich aangemeld, waarbij Nederland nog het meeste aantal aanmeldingen en bezoekers heeft. Daarna India en de Verenigde Staten. Het laat zich aanzien dat de VS de koppositie op termijn over zal nemen.We zijn in ieder geval heel benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen en hopen dat we iedereen een plezier doen met dit gratis social network voor bedrijven. Het enige social network in de wereld uit Nederland (volgens xeeme.com) en het enige dat zich zuiver richt op bedrijven met volledig publieke profielen.

Gerard Kanters

Gerard Kanters

Directeur van NetCare
Functie omschrijving

Als ondernemer werk ik met een bijzonder goed team van ontwikkelaars om nieuwe produkten te ontwikkelen en projecten uit te voeren. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken.

Mijn achtergrond...

    • Gerard Kanters
      Gerard Kanters

      De meest blogs uit het verleden zijn overgezet naar de nieuwe site. Eerdere reacties en sharing konden niet worden meegenomen.