NetCare logo

De Social network apps revolution

De Social network apps revolution

Zoals ik in mijn openings artikel van deze reeks heb aangegeven, ga ik ervan uit dat de ontwikkeling van internet een bepaald patroon laat zien. Vanuit deze visie zou de volgende stap in dit patroon zijn dat Internet applicaties gekoppeld gaan worden aan social networks.

Social networks zijn niet alleen een prima middel om mensen te zoeken en daarmee te communiceren, er zijn meerdere toepassingen te bedenken. Naarmate een profiel ouder is en meer volgers heeft kan men op basis daarvan met redelijke betrouwbaarheid vaststellen dat deze persoon is wie hij aangeeft te zijn. Op basis van zijn profiel kan hij zich authenticeren aan internet toepassingen (of websites). Feitelijk kunnen deze netwerken dus uitgroeien tot directories voor IAM (Identity and access management).

Dit is erg gebruiksvriendelijk omdat je minder usernaam en wachtwoorden hoeft te onthouden en natuurlijk minder formulieren hoeft in te vullen. Beide weerhoudt mensen namelijk om zich aan te melden op websites.

Er is echter meer mogelijk: breng de toepassing naar het social network, ipv dat je de gebruker naar andere sites moet zien te lokken, wat op zich een dure en omvangrijke klus is voor de marketing afdelingen van organisaties.Eenmaal gekoppelde applicaties aan het profiel zouden zichtbaar kunnen zijn voor andere gebruikers. Dat vergroot tevens het bereik en niet onbelangrijk, kan het een aanbeveling zijn voor vrienden en kennissen.

Wat voor soort toepassingen zouden als eerste ingezet worden, of zijn wellicht al beschikbaar ? Productivity tools zoals Teamrooms met een vaste documentindeling, proces en workflow voor projecten die door meerdere partijen samen worden uitgevoerd. Andere toepassingen kunnen niet openbare wikis zijn die bedrijven bijvoorbeeld toegankelijk maken voor product ondersteuning aan hun klanten.

Het aantal logische en mogelijke toepassingen is te groot om hier te beschrijven, maar als u er als lezer over nadenkt zijn de mogelijkheden enorm groot.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel willen reageren met tips, aanvullingen ... dan hoor ik dit graag van u. De toekomst staat nog niet vast en ik ben zeer gebaat bij andere meningen, zeker van IT managers en IT professionals die zich verdiepen in dit soort onderwerpen. 

Gerard Kanters

Gerard Kanters

Directeur van NetCare
Functie omschrijving

Als ondernemer werk ik met een bijzonder goed team van ontwikkelaars om nieuwe produkten te ontwikkelen en projecten uit te voeren. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken.

Mijn achtergrond...