NetCare logo

Ketenintegratie

Ketenintegratie

Bijna alle bedrijven proberen zich op hun kerntaken te richten en besteden de rest zoveel mogelijk uit. Goede partners waar je hecht mee kan samenwerken alsof het je collega's zijn is dus van groot belang voor het succes van de onderneming.

Dat blijkt in de praktijk een stuk moeilijker dan in de theorie, weet ik uit ervaring. Enerzijds omdat het moeilijk is die goede partners te vinden, de bedrijfsculturen moeten aansluiten en ook moet de partner niet te groot zijn voor de klant omdat ze hierdoor te weinig invloed hebben. Kleiner is vaak geen probleem, soms is natuurlijk te klein wel een probleem door gebrek aan "execution power".

Maar de IT integratie laat met name veel te wensen over. Als daar al sprake van is, is dat vaak geregeld met een ticketing systeem en geautomatiseerd order verwerkings proces.

Maar samenwerken is mensenwerk en vergt veel communicatie, afstemming, overleg, uitwisseling van bestanden en dat proces gaat vaak nog gewoon per email en door om tafel te gaan zitten.

Dat kan beter natuurlijk. Met ons prodcut MyVox bijvoorbeeld, hier kunnen makkelijk bestanden en gedachten gedeeld worden, projectgroepen gemaakt, discussies gevoerd en iedereen kan online volgen wat er is afgesproken en gedaan moet worden.

Veel van de moeizame samenwerking word mede veroorzaakt door de afstand tussen mensen en het dus lastig is iedereen in dezelfde ruimte te krijgen. Om dat op te lossen worden diverse management lagen ingevoerd die de coordinatie moeten doen. Ook dat is niet handig, er treed namelijk altijd verlies op van informatie en ook de interpretatie van wensen en afspraken gaat daarmee achteruit.

Overal vandaan toegang tot informatie is dus vereist en de enige technologie die dit mogelijk maakt is internet . Liefst gebaseerd op open standaarden en open source. Vandaar ook dat we volledig daarop inzetten en weg proberen te blijven van proprietary oplossingen. Dat gaat nooit helemaal, maar met een transparante integratie laag op basis van XML en API's hebben we ook daar een richting die past in het beeld naar de toekomst. Altijd benieuwd naar uw gedachten hierover, sluit ik mijn gedachte hierover af.

Gerard Kanters

Gerard Kanters

Directeur van NetCare
Functie omschrijving

Als ondernemer werk ik met een bijzonder goed team van ontwikkelaars om nieuwe produkten te ontwikkelen en projecten uit te voeren. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken.

Mijn achtergrond...