NetCare logo

Wat is een ESN

Het concept van ESN is gebaseerd op de razend populaire publieke sociale netwerken. Op basis hiervan kan rustig gesteld worden dat mensen veel te melden hebben.

Dat geldt natuurlijk ook binnen meer gesloten omgevingen als bedrijven of instellingen. Werknemers, leveranciers, klanten, directies en managers hebben ook veel aan elkaar te melden. 

Wat echter vaak het geval is in bedrijven dat deze communicatie de hierarchische lijnen volgt en de horizontale binnen zeer besloten groepen (afdelingen, projecten etc..)

Enterprise social networks breken dit geheel open, communicatie gaat diagonaal en door de hele organisatie inclusief partners en klanten. Alle kennis kan worden gedeeld met de daarvoor bestemde personen. Integratie met publieke netwerken en social media.

Het kan het complete tradionele intranet vervangen, waarbij de gebruikers hun bedrijfs applicatie krijgen, profielen, groupen, blogs, tweets, video en feitelijk alles wat ze maar willen delen met anderen.

Gerard Kanters

Gerard Kanters

Directeur van NetCare
Functie omschrijving

Ontzettend leuke job, waar alle aspecten van het bedrijf aandacht moeten krijgen. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over ICT en de mogelijkheden die het biedt om alle aspecten van de maatschappij te...