NetCare logo

Vilans kiest voor MyVox

Vilans kiest voor MyVox

NetCare is verheugd te kunnen mededelen dat na een uitgebreide pilotperiode Vilans gekozen heeft voor ons platform MyVox. Vilans, gevestigd te Utrecht, is hét kenniscentrum in de zorg en gaat samen met zo'n 200 zorginstellingen MyVox gebruiken als kennisplatform.

Steeds meer mensen doen een beroep op de langdurende zorg. Betaalbare en goede zorg is dus belangrijk, net als een waardevol leven. Vilans helpt (zorg)organisaties en professionals om de langdurende zorg te vernieuwen en verbeteren. 

Zo helpen zij ervoor zorgen dat:

  • De langdurende zorg wint aan kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid.
  • Mensen meer de eigen regie over hun gezondheid en ziekte krijgen.
  • Mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfsturend blijven.
  • Medewerkers hun werk met bezieling en plezier doen.

MyVox gaat ingezet worden bij het vernieuwingsprogramma "Waardigheid en Trots". Middels dit programma krijgen 200 verpleeghuislocaties de mogelijkheid hun ambitie te realiseren: "Bejegening, aandacht, service en medische zorg moeten aansluiten bij wat de cliënt wil en nodig heeft."

In eerste instantie zullen in 2016 zo'n 800 zorgprofessionals MyVox primair gebruiken voor het delen van kennis. Myvox heeft daarin veel te bieden. Enerzijds is te gebruiken als een sociaal intranet waarin communicatie en delen van informatie centraal staat. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden voor samenwerking binnen en tussen organisaties. Zo kunnen bijvoorbeeld bestaande bestandssystemen eenvoudig worden gekoppeld en overal worden ontsloten via het web.

MyVox wordt momenteel door steeds meer organisaties gebruikt en NetCare wenst Vilans met Waardigheid en Trots veel succes met behulp van MyVox haar mooie doelen te bereiken.